Senaste inläggen

Av jaktbiten - 7 februari 2013 11:58

Fridag från jobbet. Passar på att röja och fylla på åtlarna lite. Lite viltvård blir det med.. Men de är sluga.. Kråkorna..

Av jaktbiten - 5 februari 2013 20:45

Då har jag köpt lite ingredienser till nya åteln. Försöker få tag i majs.. Fan vad dyrt det blir.. Åtelkamera, foderspridare, tunna, virke, batteri och eventuell belysning också. Nåja.. Börjar med att röja på åtelplatsen, kolla ut skottvinklar,ordna vakplatser och tjära några träd.. Och fylla på åtel..

Torsdag drar jag igång..

Av jaktbiten - 4 februari 2013 00:11

Jodå.. Visst kom de. Fast bara två. En blev kvar. Skottet tog högt och slog av ryggraden. Avstånd ca 25 meter. Den vägde strax över 70 kg urtagen. Satt kvar 45 min till efter skottet och de kom tillbaka men de anade nog oråd för de kom aldrig ut på åteln igen.. Jag är nöjd ändå!

Av jaktbiten - 3 februari 2013 17:22

Åteln påfylld med ärtor, majs och lite annat grejs.. Ska ut ikväll vid 1930 snåret. Kollade den nya marken.. Helt orört.. Ingen som jagat där alls de senaste 10!!! Åren.. Och massor av vildsvin. Rekade tre bra skjutplatser.. Alla inomhus i lador eller garage. De har redan varit framme och bökat när det var mildväder och de boende sa att det var en flock på ca 15 djur. De flyttar inte ens på sig när de boende gick ut för att slänga soporna på kvällen.. Utan stod kvar i vallen och bökade. Gubben i huset hade tagit kort på dem.. 11 st och ca 15 meters avstånd. Kan bli en intressant vår :-) nåja.. Ikväll är det en annan åtel på en annan plats som gäller.. Hoppas de kommer..

Av jaktbiten - 2 februari 2013 18:45

Snabbt, lätt och väldigt gott!

Fräs 3 vitlöksklyftor med en näve bladpersilja (de ska inte ta färg) töm ur det i en skål. I med smör och stek sedan 700-800 gram ytterfile av vildsvin (skär dem i 1,5 cm bitar) stek inte för länge.. De ska få färg och yta. Ta ur dem ur stekpannan. Slå i 2,5 dl grädde i stekskyn och koka upp. I med vitlöken och persiljan och en matsked eller så med Dragon. 1 msk viltfond och en matsked sweet chili sås.. I med köttet.. Låt det koka upp några (8-10 min) på låg värme. Servera med klyftpotatis eller potatis och palsternackspure' .. Nu låter det krångligt i text men tillagningstiden är 20-25 min.. Exclusive potatisen.. Men den gör man samtidigt.. Gott är det iaf.

Av jaktbiten - 2 februari 2013 14:21

Fy fan.. Bara massa arbete.. Inte alltid kul med treskift.. Har jobbat kväll dryga veckan och då blir det ingen jakt :-/ Men söndag blir det ett vakpass iallafall. Först på eftermiddagen ska jag ut och titta på ett nytt ställe där några bönder vill ha hjälp med att få ner vildsvinspopulationen. Ska reka fram någon bra plats att vaka från eller bygga torn på. Ska tydligen finnas ett garage med belysning utanför också. Får väl se imorgon då. Annars känns det lite surt.. Rådjurssäsongen är över och särskilt lyckad blev den inte. Tänker då på all snö och väderskiften.. Räven gäller ju ett par månader till så jag ska köra några lockpass. Sen ska jag försöka decimera kråkfåglarna också. Nåja.. Först vildsvinen..

Av jaktbiten - 24 januari 2013 22:11

-24 kröp det ner till inatt.. 12 rådjur samme framtidigt och åt.. Och en Älg dök upp strax innan 2200.. Inga grisar dock. Runt midnatt sprang en räv över åteln och jag gjorde ett försök med sköt klart över.. Räven sprang, rådjuren med.. För att mindre än 10 minuter senare komma tillbaka och fortsätta äta precis som ingenting hade hänt.. 0030 gav jag mig.. För kallt för grisen? Ska bli plusgrader nästa vecka.. Provar igen då..

Av jaktbiten - 23 januari 2013 21:15

På plats på åteln och ser just nu 11 rådjur som äter potatis och ensilage.. Hoppas på gris ikväll. Ingen av jägarna som sett gris på över 10 dagar.. Och inget skjutet på åtlarna intill heller.. Så.. Var är dem?

Ovido - Quiz & Flashcards